Terug

Vijverfilter voor zwemvijvers

zwemvijver filter kopen? Een makoi zwemvijverfilter is een innovatief, duurzaam en betrouwbaar trommel filter voor uw zwemvijver. Wij bieden ook de beste service in installatie en onderhoud.

Filters

Vijverfilter voor zwemvijvers

Waarom een zwemvijverfilter kopen

Filtersystemen voor zwemvijvers

De zwemvijver begint steeds populairder te worden. Dit natuurlijke alternatief voor een zwembad staat het hele jaar door mooi in de tuin en is erg aangenaam om in te zwemmen. Sommige mensen noemen de zwemvijver dan ook wel een natuurlijk zwembad waar geen chloor aan te pas komt.

Het verschil tussen zwembad en zwemvijver is het filter die het water zuiver houdt.

In een zwembad gebeurt de filtering door systemen die met chloor, zoutelektrolyse of waterperoxide werken. In een zwemvijver gebeurt dat op natuurlijke wijze, door een plantenfilter of mechanisch filter. De meeste zwemvijvers en biologische zwembaden worden gefilterd met behulp van een moerasbed of plantenfilter. Deze filterzone sluit aan vlak naast het zwemgedeelte of ligt er een eindje van verwijderd. Bij de meeste zwemvijvers zijn deze plantengedeeltes erg groot en vergen regelmatig onderhoud van de gebruiker.

De voordelen van een zwemvijver ten opzichte van een zwembad zijn:

 • Als het te koud is om te zwemmen, staat een zwemvijver toch mooi in de tuin.
 • Door de natuurlijke bacteriën en planten is het water van zwemvijvers gezonder dan het water van zwembaden.
 • Zwemvijvers zijn duurzamer dan zwembaden.
 • Zwemvijvers bieden de ideale combinatie tussen natuurschoon en zwemplezier.
 • Zwemvijveronderhoud kost relatief minder dan zwembadonderhoud.

Trommelfilter voor zwemvijvers

Door gebruik van een Makoi Trommelfilter of een Makoi Biodrum kunt u het plantengedeelte met 80% verkleinen of zelfs geheel weglaten. U zuivert geheel biologisch alleen met minder onderhoud en minder ruimte. Indien u het plantengedeelte geheel weglaat adviseren wij een Uv lamp te installeren en/of een fosfaat verwijderaar in te zetten. De UV-stralers zorgen voor altijd helder water doordat ze het vermenigvuldigen van eencellige algen tegengaan

Ma-koi trommelfilter 30

Heeft u een koivijver tot 60m3? De Makoi Drum 30 trommelfilter heeft een capaciteit om 30m3 per uur te verpompen. Dit filtersysteem is ideaal voor relatief kleine koivijvers.

Ma-koi trommelfilter 50

Heeft u een koivijver tot 100m3? De Makoi Drum 50 trommelfilter heeft een capaciteit om 50m3 per uur te verpompen. Dit filtersysteem is geschikt voor een middelgrote koivijver.

Ma-koi trommelfilter 100

Heeft u een koivijver tot 300m3? De Makoi Drum 100 trommelfilter heeft een capaciteit om 100m3 per uur te verpompen. Het systeem is ideaal voor grote koivijvers.

Waarom een trommelfilter kopen?

In het verleden zijn er al vele voorfilters voor vijver geweest met de meest hoge verwachtingen. In de jaren 80 was het de vortex verbonden aan een bodemdrain. Later kwamen de bochtzeven zoals de SuperSieve, Ultrasieve, Estrosieve etc. Nog veel later kwamen de geautomatiseerde zeven die op waterdruk werken.

Elk koivijver filtersysteem had zo zijn voordelen en nadelen maar het ei van columbus zat er nog niet bij. Toen begin 2000 de eerste trommelfilters op vijvers werden toegepast werden mensen voor gek verklaard. Veel te duur en nutteloos. Het heeft 6 tot 7 jaar geduurd voordat steeds meer mensen het nut van een juiste voorfiltratie inzagen. In de jaren hierna kwamen diverse spelers op de markt die trommelfilters aanboden vanaf 5 cijfers voor de komma. Nog steeds zagen mensen het nut niet in van een perfecte voorfiltratie.

Maar nu er sinds 4 jaar meer betaalbare mogelijkheden zijn gekomen, waarbij de kwaliteit zeker niet onderdoet voor de eerste trommelfilters, komt de markt echt op gang. Mensen zien nu steeds vaker bij handelaren en consumenten vijvers met trommelfilters.

Het voordeel is dat een trommelfilter meer vuil afvangt dan welk ander filter ook met deze flow. Tevens zullen de vaste kosten om dit filter te laten draaien slechts enkele tientjes per jaar zijn.

Het onderhoud? Zo nu en dan controleren of alles naar behoren werkt, want een onderhoudsvrij filter bestaat niet.

Hoe werkt een Trommelfilter?

Een trommelfilter is een voorfilter wat op een eenvoudige manier zeer fijne vervuiling (<70mu) uit een waterstroom kan filteren. Het water stroomt gravity of pompgevoed het trommelfilter in en het vuil wordt dan van het water gescheiden.

Het water stroomt via de binnenkant van het trommelfilter door de wand naar de buitenkant van het trommelfilter. Op de wand van de trommel is een gaas gemonteerd welke een bepaalde fijnmazigheid heeft (standaard 70 mu). Op dit gaas blijft nu de vervuiling achter.

Bij een bepaalde vervuiling zal het trommelfilter geheel dichtslippen. Hiervoor zit een automatische besturing bij het trommelfilter die dit in de gaten houd. Deze besturing meet constant het waterniveau in het trommelfilter. Dit kan bij gravity systemen achter en bij pompgevoede systemen voor het trommelfilter. Op het moment dat het trommelfilter dichtslibt zal het waterniveau veranderen. In het gravity systeem zakt het waterniveau achter de trommel. Bij een pompgevoed systeem stijgt het waterniveau voor de trommel.

Indien de meting een verschil meet zal de electronica de spoeling in werking stellen. Tijdens deze spoeling laat de aandrijfmotor het trommelfilter draaien en spuit een Oase drukpomp (3 bar) vanuit de nozzle's het doek schoon. De nozzle's spuiten het water van de buitenkant van de trommel naar binnen om het vuil te verwijderen. Dit vuile water word aan de binnenkant van het trommelfilter opgevangen door middel van een goot waardoor het water naar het riool stroomt. Indien het waterniveau weer op het juiste niveau is zal het trommelfilter 14 seconden doorspoelen om zeker te zijn van een goede reiniging. Hierna gaan de drukpomp en aandrijfmotor uit en zal de electronica zijn meting vervolgen tot de volgende spoelbeurt

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Ma-koi 4,6 / 5 - 92 Reviews @ Google
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »