Terug

Een Drum-UV/Amalgaam lamp is een UV lamp met kortgolvige straling die zweefalgen dood.

Filters

Een Drum-UV/Amalgaam lamp is een UV lamp met kortgolvige straling die zweefalgen dood.

Drum-UV/Amalgaam

Met de hulp van UV-techniek zijn op eenvoudige en efficiënte wijze algen en bacteriën te bestrijden. De keuze van het geschikte type en model UV-lamp, hangt af van de situatie.

UV-lampen zijn in zeer uiteenlopende types verkrijgbaar. Wij als Makoi richten ons met name op de meest efficiënte UV-techniek: amalgaam. Omdat dit type lampen in korte tijd zeer betaalbaar zijn geworden, is de behaalde energiebesparing en de verwachte levensduur van de lamp dusdanig, dat zowel de TL als ook de standaard T5 techniek steeds oninteressanter worden.

Waarom amalgaam i.p.v. gewone T5 of TL-lampen?
• zeer hoge efficiëncy (2 à 3 x zo krachtig bij zelfde opgenomen vermogen)
• levensduur lamp 13.000 - 16.000 uur (ca. 2x zo lang)
• helderder water
• UV-stralingsvermogen tijdens levensduur neemt minder snel af
• beter bestand tegen aan- en uitschakelen van de lamp

UV in vijvers:
De werkingskracht van UV op (an-)organisch materiaal heeft te maken met de sterkte van de UV-straling en de tijdsduur van die straling. Bij een 2x zo sterke lamp is bij de halve bestralingstijd het effect hetzelfde. Een lamp wordt normaliter beoordeeld naar de stralingsdosis waarbij tijdens de lamplevensduur deze niet teveel mag afnemen (afname tot maximaal 20-30%).

Algen laten zich door een relatief kleine stralingsdosis afdoden. Afgedode alg klontert samen en is dan eenvoudig te verwijderen met een filter. Voor het afdoden (inactiveren) van bacteriën is een beduidend hogere stralingsdosis nodig. Deze stralingsdosis is zelfs per bacterietype verschillend. Vaak is bij vijvers de contacttijd/stralingsdosis zo klein dat normaliter slechts sprake is van een matige afdoding van bacteriën. Het is dus belangrijk de gewenste UV-capaciteit goed af te stemmen op uw wensen en omstandigheden.

De behuizing van de 40 en 80 Watt amalgaam heeft een 2” (63mm) aansluiting. De behuizing van de 130 Watt amalgaam is geheel van RVS met een 3” (90mm) draadaansluiting. Zelfs bij grote watervolumes is de weerstand van de behuizing minimaal.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Ma-koi 4,6 / 5 - 92 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »