Terug

Wat onderscheidt een MPF filter?

Vergelijk MPF of Ilex trommelfilter met andere Fabrikanten.

Veel PP filters lijken op elkaar en hebben dezelfde werking, maar waarom zou u dan toch voor een MPF of een Ilex filter gaan? 

INDUSTRIËLE COMPONENTEN

Foto is op ware grootte genomen.

Onze Ilex Motoren leveren 120Nm en Onze Mpf motoren 210Nm tegenover bijvoorbeeld 27Nm van andere fabrikanten. Newtonmeter is de eenheid voor moment (kracht x arm) en wordt gebruikt om daarmee o.a. de trekkracht van een motor uit te drukken, ook wel koppel genoemd. Deze motoren zijn speciaal voor onze trommelfilters geassembleerd! Deze motoren zijn gecentreerd op het filter geplaatst door middel van de centreerring zodat deze altijd exact in het midden van de kering en as zit om lekkage en deformatie te voorkomen.

 

INDUSTRIELE ELECTRONICA

Onze elektronica hebben alle industriële componenten. Hierbij ter vergelijking de meest gebruikt elektronica besturing van onze concurrenten

Hier kunt u zien dat er gewerkt wordt met ‘kleine’ zwakkere relais dan onze Ilex of Makoi besturing.

Bijvoorbeeld in onze MPF  Controller en onze Siemens logo Besturing werken wij met 4000W 40-20A relais. En degene van de andere fabrikanten vele malen lager. Dit wil in de praktijk zeggen dat de MPF en Ilex besturing vele malen vaker kunnen schakelen dan de ander electonica’s. Bijvoorbeeld de Makoi en Ilex electronica’s kunnen zonder problemen 850.000 keer schakelen (spoelpomp en motor van het trommelfilter) maar die van de andere fabrikanten kunnen dan al gaan uitvallen.

Laswerk

Naast alle techniek in onze filters, hebben we ook aan de bouw gedacht. Alle platen worden bij ons in gefreesd zodat er geen spanning op het laswerk komt. Ook worden alle in- en uitvoeren niet door ons gelast, maar gesmolten. Dit zorgt ervoor dat de verbinding veel sterker wordt ten opzichte van een gelaste buis.

Alle filters worden met een driehoek lasdraad gelast voor extra sterkte en een beter en meer oppervlakte hechting dan een rond draad, die men veel ziet bij andere PP trommelfilters.

Spoelpompen extern:

MPF en Ilex Filters leveren bij de Trommelfilters een externe hogedruk pomp van Oase.
Oase producten voldoend aan de hoogste normen van technische precisie – en dat sinds 1949.
Ze zijn technici van beroep zowel op het gebied van het maken van fascinerende waterscènes in tuinen en aquaria als op het gebied van professionele fontein- en watertechnologie.

De garantie is uitermate goed te noemen, de kwaliteit is zeer hoogwaardig en vandaar ook de 3 jaar garantie. Deze hoge druk pompen worden standaard geleverd bij de Ilex filter en bij de MPF filters die geen standaard interne spoelpomp hebben.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Ma-koi 4,6 / 5 - 92 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »