Terug

Trommelfilters

Koi filter kopen? Een makoi trommelfilter is een innovatief, duurzaam en betrouwbaar trommel filter voor uw koivijver. Wij bieden ook de beste service in installatie en onderhoud. Nu standaard met spoelsysteem voor de afvalgoot op alle MPF trommelfilters

Filters

Trommelfilters

Veel trommelfilters lijken op elkaar en hebben dezelfde werking, maar waarom een Makoi / MPF trommelfilter of een Ilex trommelfilter kopen? 

WAT IS EEN TROMMELFILTER?

Een trommelfilter voor vijvers is een geavanceerd filtratiesysteem dat wordt gebruikt om water te zuiveren in vijvers, zoals koi-vijvers. Het hoofddoel van een trommelfilter is het verwijderen van fijne deeltjes en vuil uit het water om een heldere en gezonde leefomgeving voor vissen en andere waterorganismen te handhaven.

Het werkt op basis van een roterende trommel met een fijnmazig gaas of filterdoek. Water uit de vijver stroomt door dit gaas of doek, waarbij de trommel langzaam roteert. Tijdens dit proces worden de kleine deeltjes, zoals algen, organisch afval en ander vuil, vastgehouden door het filtermateriaal. Het gereinigde water passeert vervolgens door de trommel en keert terug naar de vijver.

Een trommelfilter staat bekend om zijn efficiëntie in mechanische filtratie en het vermogen om grote hoeveelheden vuil te verwijderen zonder veel onderhoud. Dit maakt het een populaire keuze voor vijverliefhebbers en professionals die streven naar een heldere en gezonde wateromgeving in hun vijvers.

 

INDUSTRIËLE COMPONENTEN

Onze Ilex Motoren leveren 120Nm en Onze makoi / MPF motoren 210Nm tegenover bijvoorbeeld 27Nm van andere fabrikanten. Newtonmeter is de eenheid voor moment (kracht x arm) en wordt gebruikt om daarmee o.a. de trekkracht van een motor uit te drukken, ook wel koppel genoemd. Deze motoren zijn speciaal voor onze trommelfilters geassembleerd! Deze motoren zijn gecentreerd op het filter geplaatst door middel van de centreerring zodat deze altijd exact in het midden van de kering en as zit om lekkage en deformatie te voorkomen.

 

INDUSTRIELE ELECTRONICA

Onze elektronica hebben alle industriële componenten. Hierbij ter vergelijking de meest gebruikt elektronica besturing van onze concurrenten

Hier kunt u zien dat er gewerkt wordt met ‘kleine’ zwakkere relais dan onze Ilex of Makoi besturing.

Bijvoorbeeld in onze MPF Controller en onze Siemens logo Besturing werken wij met 4000W 40-20A relais. En degene van de andere fabrikanten vele malen lager. Dit wil in de praktijk zeggen dat de MPF en Ilex besturing vele malen vaker kunnen schakelen dan de ander electonica’s. Bijvoorbeeld de Makoi en Ilex electronica’s kunnen zonder problemen 850.000 keer schakelen (spoelpomp en motor van het trommelfilter) maar die van de andere fabrikanten kunnen dan al gaan uitvallen.

HOOGWAARDIG Laswerk

Naast alle techniek in onze filters, hebben we ook aan de bouw gedacht. Alle platen worden bij ons in gefreesd zodat er geen spanning op het laswerk komt. Ook worden alle in- en uitvoeren niet door ons gelast, maar gesmolten. Dit zorgt ervoor dat de verbinding veel sterker wordt ten opzichte van een gelaste buis.

Alle filters worden met een driehoek lasdraad gelast voor extra sterkte en een beter en meer oppervlakte hechting dan een rond draad, die men veel ziet bij andere PP trommelfilters.

Industriele rvs hoge druk spoelpompen

MPF en Ilex Filters leveren bij de Trommelfilters een externe hogedruk pomp van Oase of een industriele interne RVS spoelpomp.

De garantie is uitermate goed te noemen, de kwaliteit is zeer hoogwaardig.

 

Optimaliseer uw vijverwater met onze hoogwaardige trommelfilters!

Onze geavanceerde filtratiesystemen verwijderen effectief fijne onzuiverheden, waardoor uw vijverwater kristalhelder blijft. Perfect voor zowel hobbyvijvers als professionele koi-omgevingen. Ontdek efficiënte, betrouwbare en onderhoudsvriendelijke trommelfilters voor een ongeëvenaarde waterhelderheid en kwaliteit. Investeer in uw vijver met onze topprestaties trommelfilters!

 

Koi filter kopen

De beste vijverfilter kopen voor uw koivijver? Door eigen productie bieden wij topkwaliteit trommelfilters aan tegen een scherpe prijs. Bekijk hier alle mogelijkheden van ons vijver filtersysteem. 

Koi vijver filter capaciteit

Hier kunt u koi filters kopen met een capaciteit van 30m3 per uur tot wel 110m3 per uur. Voor elke koivijver hebben wij een geschikt filtersysteem.

Ma-koi trommelfilter 30

Heeft u een koivijver tot 60m3? De Makoi Drum 30 trommelfilter heeft een capaciteit om 30m3 per uur te verpompen. Dit filtersysteem is ideaal voor relatief kleine koivijvers.

Ma-koi trommelfilter 50

Heeft u een koivijver tot 100m3? De Makoi Drum 50 trommelfilter heeft een capaciteit om 50m3 per uur te verpompen. Dit filtersysteem is geschikt voor een middelgrote koivijver.

Ma-koi trommelfilter 100

Heeft u een koivijver tot 300m3? De Makoi Drum 100 trommelfilter heeft een capaciteit om 100m3 per uur te verpompen. Het systeem is ideaal voor grote koivijvers.

Waarom een trommelfilter kopen?

In het verleden zijn er al vele voorfilters voor vijver geweest met de meest hoge verwachtingen. In de jaren 80 was het de vortex verbonden aan een bodemdrain. Later kwamen de bochtzeven zoals de SuperSieve, Ultrasieve, Estrosieve etc. Nog veel later kwamen de geautomatiseerde zeven die op waterdruk werken.

Elk koivijver filtersysteem had zo zijn voordelen en nadelen maar het ei van columbus zat er nog niet bij. Toen begin 2000 de eerste trommelfilters op vijvers werden toegepast werden mensen voor gek verklaard. Veel te duur en nutteloos. Het heeft 6 tot 7 jaar geduurd voordat steeds meer mensen het nut van een juiste voorfiltratie inzagen. In de jaren hierna kwamen diverse spelers op de markt die trommelfilters aanboden vanaf 5 cijfers voor de komma. Nog steeds zagen mensen het nut niet in van een perfecte voorfiltratie.

Maar nu er sinds 4 jaar meer betaalbare mogelijkheden zijn gekomen, waarbij de kwaliteit zeker niet onderdoet voor de eerste trommelfilters, komt de markt echt op gang. Mensen zien nu steeds vaker bij handelaren en consumenten vijvers met trommelfilters.

Wat zijn de voordelen van een trommelfilter?

Het voordeel is dat een trommelfilter meer vuil afvangt dan welk ander filter ook met deze flow. Tevens zullen de vaste kosten om dit filter te laten draaien slechts enkele tientjes per jaar zijn.

Hoe werkt het onderhoud van een trommelfilter?

Zo nu en dan controleren of alles naar behoren werkt, want een onderhoudsvrij filter bestaat niet.

Hoe werkt een Trommelfilter?

Een trommelfilter is een voorfilter wat op een eenvoudige manier zeer fijne vervuiling (<70mu) uit een waterstroom kan filteren. Het water stroomt gravity of pompgevoed het trommelfilter in en het vuil wordt dan van het water gescheiden.

Het water stroomt via de binnenkant van het trommelfilter door de wand naar de buitenkant van het trommelfilter. Op de wand van de trommel is een gaas gemonteerd welke een bepaalde fijnmazigheid heeft (standaard 70 mu). Op dit gaas blijft nu de vervuiling achter.

Bij een bepaalde vervuiling zal het trommelfilter geheel dichtslippen. Hiervoor zit een automatische besturing bij het trommelfilter die dit in de gaten houd. Deze besturing meet constant het waterniveau in het trommelfilter. Dit kan bij gravity systemen achter en bij pompgevoede systemen voor het trommelfilter. Op het moment dat het trommelfilter dichtslibt zal het waterniveau veranderen. In het gravity systeem zakt het waterniveau achter de trommel. Bij een pompgevoed systeem stijgt het waterniveau voor de trommel.

Indien de meting een verschil meet zal de electronica de spoeling in werking stellen. Tijdens deze spoeling laat de aandrijfmotor het trommelfilter draaien en spuit een Oase drukpomp (3 bar) vanuit de nozzle's het doek schoon. De nozzle's spuiten het water van de buitenkant van de trommel naar binnen om het vuil te verwijderen. Dit vuile water word aan de binnenkant van het trommelfilter opgevangen door middel van een goot waardoor het water naar het riool stroomt. Indien het waterniveau weer op het juiste niveau is zal het trommelfilter 14 seconden doorspoelen om zeker te zijn van een goede reiniging. Hierna gaan de drukpomp en aandrijfmotor uit en zal de electronica zijn meting vervolgen tot de volgende spoelbeurt

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Ma-koi 4,6 / 5 - 92 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »