Terug

Wat onderscheidt een MPF of een Ilex trommelfiter met andere merken

Vergelijk MPF of Ilex trommelfilter met andere Fabrikanten.

Veel PP filters lijken op elkaar en hebben dezelfde werking, maar waarom zou u dan toch voor een MPF of een Ilex filter gaan? 

INDUSTRIËLE COMPONENTEN

Onze Ilex en MPF motoren in verhouding met motoren van andere fabrikanten.

Naast het feit dat onze motoren aanzienlijk groter zijn, leveren ze ook een grotere kracht. Onze Ilex motoren leveren 120Nm en onze MPF motoren leveren 210Nm, terwijl andere fabrikanten vaak motoren gebruiken die 27Nm levert.

Newtonmeter is de eenheid voor moment (kracht x arm) en wordt gebruikt om daarmee o.a. de trekkracht van een motor uit te drukken, ook wel koppel genoemd. Onze motoren zijn speciaal voor onze trommelfilters geassembleerd! Ze zijn gecentreerd op het filter geplaatst door middel van de centreerring zodat deze altijd exact in het midden van de kering en as zit om lekkage en deformatie te voorkomen.

 

INDUSTRIËLE ELECTRONICA

Onze elektronica is ontwikkeld met industriële componenten. In onderstaande afbeelding vindt u een vergelijking. In onze MPF Controller en onze Siemens logo Besturing werken wij met 4000W 40-20A relais. Deze is aanzienlijk sterker dan de meest gebruikte relais onder andere fabrikanten.

In de praktijk betekent dit dat de MPF en Ilex besturing veel frequenter kunnen schakelen dan de andere electronica. De MPF en Ilex electronica kunnen bijvoorbeeld zonder problemen 850.000 keer schakelen (spoelpomp en motor van het trommelfilter).

 

LASWERK

Naast alle techniek in onze filters, hebben we ook aan de bouw gedacht. Alle platen worden bij ons gefreesd zodat er geen spanning op het laswerk komt. Alle in- en uitvoeren worden ook niet gelast, maar juist gesmolten. Dit zorgt ervoor dat de verbinding veel sterker is ten opzichte van een gelaste buis.

Alle filters worden met een driehoek lasdraad gelast voor extra sterkte en een beter en meer oppervlakte hechting dan een rond draad, die men veel ziet bij andere PP trommelfilters.

SPOELPOMPEN EXTERN:

MPF en Ilex Filters leveren standaard bij de Trommelfilters een externe hogedruk pomp van Oase. Deze producten voldoen aan de hoogste normen van technische precisie – en dat sinds 1949.

Oase is technici van beroep, zowel op het gebied van het maken van fascinerende waterscènes in tuinen en aquaria als op het gebied van professionele fontein- en watertechnologie.

De garantie is uitermate goed te noemen, u heeft standaard 3 jaar garantie. De hoge druk pompen zijn gemaakt met materialen van hoogwaardige kwaliteit. Ze worden standaard geleverd bij Ilex en MPF filters die geen standaard interne spoelpomp hebben.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Ma-koi 4,6 / 5 - 92 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »