Terug

MPF Biodrum Rotator 20 Interne spoelpomp

 • MPF Biodrum Rotator 20 Interne spoelpomp
 • MPF Biodrum Rotator 20 Interne spoelpomp

Levertijd 3-5 werkdagen

 • SKU: BR20IS
 • Artikelcode: BR20IS

Dit combifilter combineert een kleine behuizing met de beste biologische capaciteit!

€ 3.495,-

 • Specialist in koi en trommelfilters
 • Scherpe prijzen
 • Maatwerk filters
 • 25 jaar ervaring
Placeholder4,8

Onze beoordelingen

“Mooie zaak veel keus en kundig personeel.”

Productomschrijving

MPF Biodrum Rotator 20 Interne spoelpomp

Deze MPF Biodrumrotator 20 heeft een Trommelfilter met een Zeefdoek van 120 micron en een RBC (Rotating Biological Contactor) er aan vast. Gevuld met Hel-x 13 als Bioloog (995 m²/m³)

 

 

Hel-x is een biologische filtermassa waar nitrificerende bacteriën zich op hechten. Deze bacteriën zorgen voor afbraak van ammonia en nitriet.

Werking
Hel-x vindt zijn origine is de industriële afvalwaterzuivering. Hieruit is het product geoptimaliseerd voor het gebruik in vijverfilters.

klik hier voor de test

Producteigenschappen

 • Groot oppervlak voor het vestigen van micro-organismen (955m2/m3)
 • 25l Hel-X breken dagelijks ca. 340 g visvoer af. (in de Biodrum rotator 20 zit 50 liter!)
 • Verwijdert ammoniak (NH3)/ammonium (NH4) en nitriet (NO2)
 • Verwijdert nitraat (NO3°, dit vermijdt algengroei)Sera siporax 15 mm 10 ltr.

De Rotator kan ook gevuld worden met bijvoorbeeld Sera siporax pond. Hierdoor vergroot u het filteroppervlak aanzienlijk en kan er meer gevoerd worden, en kunt u meer vissen huisvesten in uw vijver.

Een enkele liter sera siporax pond is voldoende om 1.000 liter vijverwater met 20 vijvervissen met een lengte van 10 cm of een vergelijkbare bezetting (komt overeen met ca. 1,5 kg vis die als kwaliteitsvoeder max. 40 g per dag krijgt) duurzaam van organische belastingen te reinigen.

De RBC is een roterend trickle /druppelfilter concept dat geen opvoerhoogte van de pomp vergt! De RBC staat 40% onder water, en 60% boven water voor maximale zuurstof verzadiging.

Het grote geheim van dit ontwerp is dat zuurstof in het water maximaal 4%* kan bevatten en in lucht 20%. Hierdoor hebben de vijver bacteriën de beste omstandigheden om hun werk efficiënt uit te kunnen voeren.

De Trommel en de Rotator in dit filter draaien continu, zodat er meer contact/zeef oppervlak wordt gecreëerd en er een hogere flow door het filter ontstaat.

De Draaiende beweging van de RBC zorgt ervoor dat er een Trickle/druppel filter ontstaat zonder opvoerhoogte. De industriële motor van 250nM van 60 watt zorgt voor het ronddraaien van de RBC.

Ammonia en nitriet verwijdering:

Diverse studies in binnen en buitenland hebben uitgewezen dat een RBC een zeer hoge ammonia en nitrietverwijdering waarborgt, zelfs nog beter dan Trickle filters en vele malen beter dan bewegendbed filters! (TAN removal RBC from 0.63-1.37 TAN per m2/dag) zelfs 3 x zo efficiënt als bewegendbed!

klik hier voor de test

Capaciteit:

Deze RBC heeft een capaciteit om50 liter aan biologisch materiaal met zich mee te dragen. Standaard is deze RBC voorzien van Helix 13 met een biologisch oppervlakte van 995m2/m3 (desgewenst ook te vullen met bijvoorbeeld Siporax ).

De Makoi BioDrum Rotator 20 heeft een capaciteit om 15-20m3 per uur te verpompen, en is geschikt voor koivijvers tot maximaal 20m3

Flow bij minimale waterstand: 15m3/uur
Flow bij Maximaal niveau: 25m3/uur
Flow bij Overloop niveau: 30m3/uur!

Standaard wordt het filter geleverd met 2 jaar garantie (excl. filterdoek)


- Geen extra zuurstof pomp meer nodig.
- filter is inclusief 50 liter Hel-x 13. goed voor ruim 300gram voer af te breken!
- zeer compact filter
- Snellere opstart en stabielere water waardes dan bij bewegend bed combi filters.

 

 

 

Verzending en retour

Verzending en retour

Nadat je order betaald is zullen wij de door jou bestelde producten versturen. Dit gebeurt middels PostNL, DHL of DPD. De kosten voor verzenden van producten onder de €50,- zijn €6,95. Bestel je producten met een order bedrag van boven de €50,-

Meer informatie

dan zijn de verzendkosten voor onze rekening. Bij producten zwaarder dan 25kg, of pallet size zijn de kosten vanaf 49,00. U wordt hier over geïnformeerd. In beide gevallen ontvang je van ons een Track & Trace nummer.

Reviews

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  MPF Biodrum Rotator 20 Interne spoelpomp

  MPF Biodrum Rotator 20 Interne spoelpomp

  € 3.495,-

  Ma-koi 4,6 / 5 - 92 Reviews @ Google
  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »