Terug

Ma-koi Bacterie Boost

  € 52,50 € 39,95

  • Specialist in koi en trommelfilters
  • Scherpe prijzen
  • Maatwerk filters
  • 25 jaar ervaring
  Placeholder4,8

  Onze beoordelingen

  “Mooie zaak veel keus en kundig personeel.”

  Productomschrijving

  Ma-koi Bacterie Boost

  Makoi  Enzym Booster

  1 liter is goed voor ruim 100.000 liter vijverwater.

  Voor het opstarten van bewegend bed filters die achter hoogwaardige trommelfilters staan.

  In de praktijk blijkt dat er verschillende trommelfilters zo enorm goed hun werk doen, dat er desondanks in de volgende stap van de filterlijn, de nitrificatie niet goed op gang komt. Puur en alleen doordat in het begin de trommel teveel voedingsstoffen voor de bacteriën tegen houdt. Noodgedwongen worden er dan vaak bypasses gemaakt zodat de filter toch weer wat grof vuil te verwerken krijgt. En derhalve de hoogwaardige trommel niet optimaal gebruikt wordt.


  Speciaal voor dit probleem hebben wij in samenwerking met een bacterieleverancier Makoi Enzym Booster deze zorgen voor een razend snelle huisvesting van de autotrofe bacteriën en zorgt daarnaast voor gezond en helder water

  Indien u deze Enzym Booster combineert met Healthy Pond en Micro Bacteria staat niks u meer in de weg om gezond uw vijver en filter te starten en te onderhouden. Om op die wijze van uw gezonde vissen en vijverwater te kunnen genieten.  Uiteraard is de Enzym Booster ook prima te gebruiken voor gewone filters.

  Dosering per 10.000 liter vijverwater

  100 gram Micro Bacteria, 100 ml Healthy Pond en 100 ml Bacteriën Enzym Booster, Verdeel dit over het aanwezige filtermedium. Vervolgens integreren deze producten in het filtermateriaal. Bewaar het product op een koele plek.  

  Makoi Bacti Feed

  1 liter is goed voor ruim 400.000 liter vijverwater

  Bactifeed is een natuurlijk product voor bacteriologisch onderhoud voor uw vijver. Onmisbaar bij het opstarten van een vijver. Bactifeed is een voedingstof en bevat 8 elementen die bij het proces nodig zijn. Deze natuurlijke elementen hebben een ondersteunende rol bij het ontwikkelen van nitrificerende bacteriën. Het tevens bij het afbreken van Draadalgen en zorgt voor helder water.

  50 ml is goed voor 20.000 liter vijverwater

  Makoi Micro Bacteria

  Deze Micro Bacteria  zijn de  ideale bacteriën voor zowel opstartende als bestaande vijvers.  

  Enkele resultaten: Reeds vanaf 5°C vermeerdering van de levende bacteriën. Wordt gekweekt uit de natuurlijke stam, en is niet genetisch gemanipuleerd. Gaat strijd aan met schadelijke bacteriën en (pathogene) schimmels. Geeft afweerstoffen af tegen schadelijke organismen. Immuun tegen bepaalde chemische stoffen (KP).  Verbetert de werking van opgestarte filters. Snelle afbraak van ammonium en later nitriet.

  Helpt bij het afbreken van draadalg (Enzym Peroxidase).

  Helder en gezond vijverwater. Verminderde stress bij vissen.

  Dosering per 10.000 liter vijverwater : 100 gram Micro Bacteria, 100 ml Healthy Pond en 100 ml Enzym Booster.

  De cysten van de Micro Bacteria barsten open waarbij de sporen vrijkomen. De sporen bestaan uit een cortex schil met daarin genetisch materiaal. Wanneer de cortex openbreekt komt het genetisch materiaal naar buiten in de vorm van heterotrofe bacteriën. Deze heterotrofe bacteriën (Bacillis Subtillis sp.p.) gaan groeien. De groeisnelheid is afhankelijk van de aanwezige voedingsbodem en de omgevingstemperatuur. Vervolgens scheiden de bacteriën verschillende enzymen en EPS af. De EPS zet zich o.a. af op het dragermateriaal in het biologisch filter en aan de vijverwanden. Op het dragermateriaal kan zich vervolgens een biofilm vormen waarin zich later, door natuurlijke processen, autotrofe bacteriën nestelen. Dit vormt de eerste stap in het ontwikkelen van een volledig werkend biofilter

   

  Verzending en retour

  Verzending en retour

  Nadat je order betaald is zullen wij de door jou bestelde producten versturen. Dit gebeurt middels PostNL, DHL of DPD. De kosten voor verzenden van producten onder de €50,- zijn €6,95. Bestel je producten met een order bedrag van boven de €50,-

  Meer informatie

  dan zijn de verzendkosten voor onze rekening. Bij producten zwaarder dan 25kg, of pallet size zijn de kosten vanaf 49,00. U wordt hier over geïnformeerd. In beide gevallen ontvang je van ons een Track & Trace nummer.

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Ma-koi Bacterie Boost

   Ma-koi Bacterie Boost

   € 52,50 € 39,95

   Ma-koi 4,5 / 5 - 69 Reviews @ Google
   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »