Terug

FlowFriend Standard (0-70m3)

 • FlowFriend Standard (0-70m3)
 • FlowFriend Standard (0-70m3)
 • FlowFriend Standard (0-70m3)
 • FlowFriend Standard (0-70m3)
 • FlowFriend Standard (0-70m3)
 • FlowFriend Standard (0-70m3)

  Men kan de FlowFriend koploper noemen op het gebied van energiezuinig water verpompen. Deze voldoet nu al aan de hoogste MEI-klasse, met een waarde boven de 0.7.

  € 2.995,-

  • Specialist in koi en trommelfilters
  • Scherpe prijzen
  • Maatwerk filters
  • 25 jaar ervaring
  Placeholder4,8

  Onze beoordelingen

  “Mooie zaak veel keus en kundig personeel.”

  Productomschrijving

  FlowFriend Standard (0-70m3)

  Men kan de FlowFriend koploper noemen op het gebied van energiezuinig water verpompen. Deze voldoet nu al aan de hoogste MEI-klasse, met een waarde boven de 0.7. De MEI-klasse, de Minimum Efficiency Index, is gerelateerd aan het rendement van zowel de motor als de hydrauliek van de pomp en is een richtlijn, opgezet in 2012, om energiebesparing op waterpompen te verplichten.

  Om de bijzonderheid van deze prestatie te benadrukken: de verplichte MEI in de EU staat sinds juli 2014 op een waarde van minimaal 0.4

  Kenmerken van de FlowFriend-Serie:
  • Extreem energiezuinig
  • Standaard debiet-/toerenregeling
  • Optioneel 0-10V regeling
  • Grote flows bij lage energie-opname
  • Extreem stil
  • Een zeer efficiënte, nieuwe generatie permanent magneetmotor
  • 3 verschillende geoptimaliseerde pomphuizen, volledig gegoten uit RVS316
  • Optimale afstemming voor veelzijdige toepassingeen premium-efficiency IE4 motor
  • Motor ontwikkeld en geproduceerd in Duitsland
  • Wereldwijd inzetbaar: spanningen variërend van 100-240V/50-60 Hz

  Standaard is elk type FlowFriend regelbaar in toerental (600-2550 rpm). Voor het regelen is een display op de pomp gebouwd, waar ook het vermogen en de urenstand af te lezen zijn. Via een optionele 0-10V ingang is elke FlowFriend ook extern aan te sturen. Het grote voordeel van permanent magneet motoren t.o.v. frequentie geregelde a-synchroonmotoren is de opmerkelijk hoge efficiency bij lage toeren. Ook in het hogere toerenbereik zijn ze aanzienlijk zuiniger.

  Ingenieuze pomphuizen
  De hydrauliek van een pomp bestaat uit de pompwaaier en het pomphuis. De hydrauliek van de FlowFriend is volledig van gegoten RVS316. Robuust, glad en een perfecte vorm voor minimale interne verliezen.

  De hydrauliek bepaalt:
  • Voor een belangrijk deel de totale efficiency van de pomp
  • De geschiktheid van de pomp voor een bepaalde toepassing

  De FlowFriend Standard heeft een mixed-flow pomphuis, een vorm welke ook veel gebruikt wordt bij gemalen. Zijn optimale toepassings- gebied ligt tussen de 1 en 5 meter opvoerhoogte. De hydrauliek is zo gekozen dat meer druk beschikbaar is dan bij een propellorpomp. Daarbij wordt aanzienlijk minder energie verbruikt in vergelijking met pompen met soortgelijke capaciteit. Vrijwel alle pompen met hoge capaciteit hebben meer dan 10 meter druk. Deze hoge beschikbare druk verbruikt veel energie. Indien er sprake is van een enigszins hogere tegendruk door bijv. langere buislengtes, meerder bochten en hoogteverschil, dan is deze ‘standaard’ FlowFriend de optimale keuze. De FlowFriend heeft een 3” schroefdraadaansluiting aan zowel de zuig- als perszijde.

  Motor en afdichting
  De FlowFriend beschikt over een zeer hoogwaardige asafdichting van Eagle Burgmann. De motor zelf is ontwikkeld en wordt geproduceerd door één van Duitslands grootste en voornaamste producenten van elektromotoren. Het rendement van de motor ligt, afhankelijk van het toerental, tussen de 88 en 94%.


  Droogloper of natloper

  De FlowFriend is een droog opgestelde pomp met een asafdichting (droogloper). Deze techniek is energie- en veiligheidstechnisch een superieure keuze ten opzichte van zogenaamde natlopers (waar het anker van de pomp in het water draait). Daarom wordt bij industriële toepassingen vrijwel alleen gewerkt met pompen met een asafdichting.

  Omdat bij drooglopers het anker en de stator extreem dicht op elkaar geplaatst worden, hebben ze aanzienlijk minder energieverlies tijdens bedrijf in vergelijking met natlopers. Bij natlopers is dan ook altijd sprake van een compromis.

  Is de afstand tussen stator en anker erg klein? Dan is het risico van beschadiging door vastzittend vuil tussen anker en stator erg groot. Als de afstand groter wordt, nemen de energieverliezen van de pomp kwadratisch toe.

  Als bij een natloper de statorzijde beschadigt, is direct contact tussen de kern (met spanningen boven 300V) en het water mogelijk. Bij toepassingen waar mensen het water aanraken of erin zwemmen is een natloper dan ook niet aan te bevelen.

  Het resultaat van de pomp laat zich het beste weergeven in de pompgrafieken en specificaties. De pomp is getest op een testfaciliteit welke voldoet aan de volgende normering: NEN-EN-ISO 9906. De pomp voldoet aan de Europese richtlijn 2009/125/EC (ecodesign requirements for water pumps).

  Verzending en retour

  Verzending en retour

  Nadat je order betaald is zullen wij de door jou bestelde producten versturen. Dit gebeurt middels PostNL, DHL of DPD. De kosten voor verzenden van producten onder de €50,- zijn €6,95. Bestel je producten met een order bedrag van boven de €50,-

  Meer informatie

  dan zijn de verzendkosten voor onze rekening. Bij producten zwaarder dan 25kg, of pallet size zijn de kosten vanaf 49,00. U wordt hier over geïnformeerd. In beide gevallen ontvang je van ons een Track & Trace nummer.

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   FlowFriend Standard (0-70m3)

   FlowFriend Standard (0-70m3)

   € 2.995,-

   Ma-koi 4,6 / 5 - 92 Reviews @ Google
   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »