Terug

Ilex 3 kamer filter 10.000 | Meerkamerfilter

 • Ilex 3 kamer filter 10.000 | Meerkamerfilter
 • Ilex 3 kamer filter 10.000 | Meerkamerfilter
 • Ilex 3 kamer filter 10.000 | Meerkamerfilter

  De Ilex 10.000 Meerkamerfilters bestaan uit 3 kamers, die elk gevuld zijn met zorgvuldig geselecteerde filtermaterialen:

  € 949,-

  • Specialist in koi en trommelfilters
  • Scherpe prijzen
  • Maatwerk filters
  • 25 jaar ervaring
  Placeholder4,8

  Onze beoordelingen

  “Mooie zaak veel keus en kundig personeel.”

  Productomschrijving

  Ilex 3 kamer filter 10.000 | Meerkamerfilter

  De Ilex 10.000 Meerkamerfilters bestaan uit 3 kamers, die elk gevuld zijn met zorgvuldig geselecteerde filtermaterialen:

  1ste kamer met filterborstels voor de mechanische filtering van het vijverwater
  2de kamer gevuld met japanse matten
  3de kamer gevuld met AlfaGrog E25: 90.000 m2/m3
  AlfaGrog is een poreus keramisch materiaal: sterk, slijtvast en relatief licht. AlfaGrog is pH neutraal en reageert niet met andere stoffen. Het heeft een enorm groot oppervlak voor de aanhechting van micro-organismen in vergelijking met andere materialen.

  Ter vergelijking: filterschuim heeft een oppervlak van ca. 3.000 tot 6.000 m2/m3. Zo is extra biofiltercapaciteit beschikbaar bij minder ruimte voor het biologische gedeelte. AlfaGrog is zeer geschikt voor trommel- en meerkamerfilters.

  Deze twee kamers bieden de ideale aanhechtingsmogelijkheid voor nuttige, afval afbouwende bacteriën.

  De bacteriën in de filter eten als het ware de giftige afvalstoffen uit het water (eiwitten, ammonium, nitriet, etc.) waardoor een natuurlijke verwerking van het afval in het water ontstaat. Bacteriën in de biofilm van de matten leven van de constant aangevoerde afvalstoffen. Door het water over de biofilm op de matten te laten stromen krijgen nuttige bacteriën de kans om voedsel op te nemen. Het water moet een bepaalde tijd langs de biofilm stromen om de contacttijd met de biofilm lang genoeg te maken waardoor afdoende afbraak van afvalstoffen plaats kan vinden. Met de Ilex 3 kamerfilter wordt hiervoor zorg gedragen.

  Alle kamers kunnen door middel van een bodemafvoer voor ieder filtercompartiment apart worden gereinigd. Het meerkamer filter kunnen als gravity filter of als pompgestuurde filter ingezet worden. Bij de gravity variant komt het water via bv een bodemdrain het filter in en wordt het gezuiverde water terug naar de vijver gepompt. Hierbij staat de filter onder of gelijk aan het wateroppervlak. Bij de pompvariant wordt het water in de filter gepompt en het uitstromende water loopt terug in de vijver. De filter staat boven het wateroppervlak van de vijver.

  Voor koi vijvers tot 10.000 ltr
  Voor vis vijvers tot 20.000 ltr

  Maat (L x B x H): 1320x 500 x 505 mm
  Borstels: 10 x 150 x 30 mm
  Inlaat: 1 x 110 mm
  Uitgang: 1 x 110 mm
  Vuil afvoer: 3 x 50 mm
  Materiaal: Polypropyleen
  Inclusief: Borstels, Japanse matten en Alfagrog

  Let op: Bij verzending betreft dit een lengte/gewichtsvracht, hierbij kunnen extra verzendkosten in rekening gebracht worden. U kunt dit zien wanneer u kiest voor verzenden in de winkelwagen.

  Verzending en retour

  Verzending en retour

  Nadat je order betaald is zullen wij de door jou bestelde producten versturen. Dit gebeurt middels PostNL, DHL of DPD. De kosten voor verzenden van producten onder de €50,- zijn €6,95. Bestel je producten met een order bedrag van boven de €50,-

  Meer informatie

  dan zijn de verzendkosten voor onze rekening. Bij producten zwaarder dan 25kg, of pallet size zijn de kosten vanaf 49,00. U wordt hier over geïnformeerd. In beide gevallen ontvang je van ons een Track & Trace nummer.

  Reviews

  Vergelijk producten Verwijder alle producten

  You can compare a maximum of 3 products

   Hide compare box
   Ilex 3 kamer filter 10.000 | Meerkamerfilter

   Ilex 3 kamer filter 10.000 | Meerkamerfilter

   € 949,-

   Ma-koi 4,6 / 5 - 92 Reviews @ Google
   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »