Zurück

Trommelfilters (Makoi)

 • 11 / 03 / 2024 0
Trommelfilters (Makoi)

Makoi trommelfilters zijn een innovatieve oplossing in de wereld van vijverfiltratie, die vijverbezitters helpt om kristalhelder water in hun vijvers te behouden. In deze blog duiken we in de details van Makoi trommelfilters, hun werking, voordelen, en hoe ze zich verhouden tot andere filtratiesystemen.

Wat zijn Makoi trommelfilters?

Makoi trommelfilters zijn mechanische filters die gebruikt worden om zwevende deeltjes uit vijverwater te verwijderen. Ze bestaan uit een roterende trommel die bedekt is met een fijnmazig filterdoek. Wanneer vijverwater door de trommel stroomt, worden de zwevende deeltjes opgevangen door het filterdoek, terwijl het gezuiverde water terug de vijver in stroomt.

Hoe werken ze?

Het proces begint wanneer vijverwater in de trommelfilter stroomt. Het water passeert het filterdoek terwijl de vaste stoffen op het doek blijven liggen. Naarmate meer vaste stoffen worden opgevangen, raakt het filterdoek verstopt, wat resulteert in een afname van de waterstroom. Een ingebouwde sensor detecteert deze afname en activeert automatisch de reiniging van het filterdoek. Tijdens de reiniging draait de trommel en wordt het doek gespoeld met een krachtige waterstraal, waardoor de vastzittende deeltjes worden verwijderd en in een afvalcontainer worden afgevoerd. Het systeem is zelfreinigend, waardoor onderhoud minimaal is.

Voordelen van Makoi trommelfilters

 1. Uitstekende Waterkwaliteit: Door de fijne filtratie kunnen Makoi trommelfilters bijna alle zwevende deeltjes uit het vijverwater verwijderen, wat resulteert in kristalhelder water.
 2. Laag Onderhoud: Dankzij het zelfreinigende ontwerp is handmatig schoonmaken zelden nodig, wat een groot voordeel is voor vijverbezitters.
 3. Energie-efficiëntie: Deze filters zijn ontworpen om met minimale weerstand te werken, wat betekent dat ze minder energie verbruiken dan veel andere filtratiesystemen.
 4. Duurzaamheid: Makoi trommelfilters zijn gebouwd om lang mee te gaan, met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de elementen en het continue gebruik.

 

Vergelijking met andere filtratiesystemen

Hoewel er veel verschillende soorten vijverfilters op de markt zijn, zoals biologische filters, UV-filters, en beadfilters, bieden trommelfilters een aantal unieke voordelen. Ze zijn bijzonder effectief in het verwijderen van fijne deeltjes, wat resulteert in superieur helder water. Bovendien is het gemak van onderhoud en de energie-efficiëntie waar Makoi trommelfilters om bekend staan, moeilijk te evenaren.

Conclusie

Makoi trommelfilters vertegenwoordigen de top van mechanische filtratie voor vijvers. Hun effectiviteit in het verwijderen van zwevende deeltjes, samen met hun lage onderhoudsvereisten en energie-efficiëntie, maken ze een uitstekende keuze voor iedereen die streeft naar helder en gezond vijverwater. Hoewel de initiële investering hoger kan zijn dan bij sommige andere filters, is de langetermijnbesparing in tijd, energie, en vervangingskosten het meer dan waard.

Link naar Trommelfilter

 

Produkte vergleichen Löschen Sie alle Produkte

You can compare a maximum of 3 products

  Hide compare box
  Ma-koi 4,6 / 5 - 92 Bewertungen @ Google
  Wir benutzen Cookies nur für interne Zwecke um den Webshop zu verbessern. Ist das in Ordnung? JaNeinFür weitere Informationen beachten Sie bitte unsere Datenschutzerklärung. »