Terug

Waarom Ma-koi Trommelfilters?


Waarom een trommelfilter kopen?

In het verleden zijn er al vele voorfilters voor vijver geweest met de meest hoge verwachtingen. In de jaren 80 was het de vortex verbonden aan een bodemdrain. Later kwamen de bochtzeven zoals de SuperSieve, Ultrasieve, Estrosieve etc. Nog veel later kwamen de geautomatiseerde zeven die op waterdruk werken.

Elk filter had zo zijn voor- en nadelen maar het ei van columbus zat er nog niet bij.Toen begin 2000 de eerste trommelfilters op vijvers werden toegepast werden mensen voor gek verklaard. Veel te duur en nutteloos. Het heeft 6 tot 7 jaar geduurt voordat steeds meer mensen het nut van een juiste voorfiltratie inzagen. In de jaren hierna kwamen diverse spelers op de markt die trommelfilters aanboden vanaf 5 cijfers voor de komma. Nog steeds zagen mensen het nut niet in van een perfecte voorfiltratie.

Maar nu er sinds 4 jaar meer betaalbare mogelijkheden zijn gekomen, zijn detrommelfilters niet meer weg te denken bij koi / -vijvers

Het voordeelis dat een trommelfilter meer vuil afvangt dan welk ander filter ook met deze flow. Tevens zullen de vaste kosten om dit filter te laten draaien slechts enkele tientjes per jaar zijn.

Het onderhoud? Zo nu en dan controleren of alles naar behoren werkt, dat is alles!

Hoe werkt een Trommelfilter?

Een trommelfilter is een voorfilter wat op een eenvoudige manier zeer fijne vervuiling (<70mu) uit een waterstroom kan filteren. Het water stroomt gravity of pompgevoed het trommelfilter in en het vuil wordt dan van het water gescheiden.

Het water stroomt via de binnenkant van het trommelfilter door de wand naar de buitenkant van het trommelfilter. Op de wand van de trommel is een gaas gemonteerd welke een bepaalde fijnmazigheid heeft (standaard 70 mu). Op dit gaas blijft nu de vervuiling achter.

Bij een bepaalde vervuiling zal het trommelfilter geheel dichtslippen. Hiervoor zit een automatische besturing bij het trommelfilter die dit in de gaten houd. Deze besturing meet constant het waterniveau in het trommelfilter. Dit kan bij gravity systemen achter en bij pompgevoede systemen voor het trommelfilter. Op het moment dat het trommelfilter dichtslibt zal het waterniveau veranderen. In het gravity systeem zakt het waterniveau achter de trommel. Bij een pompgevoed systeem stijgt het waterniveau voor de trommel.

Indien de meting een verschil meet zal de electronica de spoeling in werking stellen. Tijdens deze spoeling laat de aandrijfmotor het trommelfilter draaien en spuit een Oase drukpomp (3 bar) vanuit de nozzle's het doek schoon. De nozzle's spuiten het water van de buitenkant van de trommel naar binnen om het vuil te verwijderen. Dit vuile water word aan de binnenkant van het trommelfilter opgevangen door middel van een goot waardoor het water naar het riool stroomt. Indien het waterniveau weer op het juiste niveau is zal het trommelfilter 14 seconden doorspoelen om zeker te zijn van een goede reiniging. Hierna gaan de drukpomp en aandrijfmotor uit en zal de electronica zijn meting vervolgen tot de volgende spoelbeurt

Ma-koi heeft een eigen lijn aan trommelfilters die door onszelf zijn geproduceerd en afgemonteerd.

Door alles zelf te maken, testen en eigen ervaring in de vijverbouw, zijn we tot een concept gekomen dat voldoet aan de maximale kwaliteitseisen. Dat maakt onze trommelfilters en combi trommelfilters niet alleen innovatief, maar ook duurzaam en betrouwbaar! Naast dat wij de trommelfilters leveren bieden wij ook service in installatie en onderhoud.

   

Wat ons onderscheidt met de huidige markt is dat wij een complete trommelfilter zelf maken van PP plaat tot trommelfilter. Hierdoor schakelen wij de tussenhandel zoals groothandels uit en dat maakt dat wij onze prijs vele malen lager kunnen aanbieden.

Waarom een Makoi trommelfilter kopen?

Veel filters lijken op elkaar en hebben dezelfde werking, maar waarom zou u dan toch voor een Ma-koi filter gaan?  Onze trommel wordt aangedreven door een industriële motor die wel 210 NM levert en speciaal voor deze trommel is geassembleerd! Deze motor is gecentreerd op het filter geplaatst door middel van de centreerring zodat deze altijd exact in het midden van de kering en as zit om lekkage en deformatie te voorkomen.

Ook wordt er standaard een spoelpomp van Oase meegeleverd. Deze pompen staan bekend om hun betrouwbaarheid en daarom zit er ook 3 jaar garantie op.

Naast alle techniek in onze filters, hebben we ook aan de bouw gedacht. Alle platen worden bij ons ingefreesd met onze eigen freesmachine zodat er geen spanning op het laswerk komt. Ook worden alle in- en uitvoeren niet door ons gelast, maar gesmolten. Dit zorgt ervoor dat de verbinding veel sterker wordt ten opzichte van een gelaste buis.

Buizen die aan een PP plaat worden gelast kunnen makkelijker knappen met alle gevolgen vandien. Hier hebben wij een techniek voor bedacht waardoor dit niet meer kan. Tevens is er een draadalg / bladvanger in de trommel geïntegreerd, zodat de draadalgen en of bladeren beter worden afgevoerd. Tevens zorgt dit ervoor dat de goot aan de bovenzijde schoner blijft!

Twee Bypass doorvoeren in de trommelwand zorgen ervoor dat bij calamiteiten de trommel gewoon blijft werken en het biologische gedeelte bij de Biodrums niet wordt stil gezet.

Dus bent u ook opzoek naar een trommelfilter die niet alleen betrouwbaar is maar ook duurzaam? Dan is dit de trommelfilter voor u!

  

 

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Ma-koi 4,5 / 5 - 69 Reviews @ Google
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »