Terug

Koihunting dag 1

  • 17 / 12 / 2018 0
Koihunting dag 1

Koihunt nov 2018 dag 1

Na een lange reis vanuit Amsterdam met enige calamiteiten zijn we vandaag opgestaan in ons Hotel in Hiroshima. Helaas moeten we het vandaag doen met de telefoon als camera en video, omdat de koffer waar onze electronica inzit helaas is achtergebleven is Shanghai.. Hopelijk wordt deze donderdag bezorgd in het hotel.

Het is een prachtige zonovergoten dag waar we om 8:00 op weg gaan naar Momotaro. Na 1,5 uur rijden zijn we bij de farm. Er is helaas niet al te veel keuze, omdat er veel Nissai naar de veiling gaan en er na de overstroming veel koi zijn weggespoeld. In de grote maten is er wel veel keus en hier scheppen we 2 koi waarvan we er 1 hebben gekocht. Ze meet 81 cm en is 5 jaar oud (verkocht). Geweldige bouw en een prachtige shiroji! Na deze aankoop zijn we nog bij de Nissai wezen kijken maar vonden de prijs kwaliteit niet goed om deze te gaan aankopen.

Taniguchi is de volgende en laatste van deze dag. Hier hebben we 4 kohaku gekocht, 2 van 65-70cm en 2 van 60-65cm. 3 en 4 jaar oud en alle 4 male.

In zijn Tosai huis hebben we 14 stuks geselecteerd die hier blijven zwemmen tot het voorjaar.

Ze zijn nu 18-23 en zullen circa 35-40 zijn als ze op transport gaan in het voorjaar van 2019.

Met deze visjes gaan we ook weer een Azukari project doen. Dit zal weer in een zelfde vorm gebeuren als vorig jaar. Vorig jaar hebben we hier 9 visjes geselecteerd en deze gaan we as vrijdagmorgen filmen en meten, omdat het nu helaas te donker is om ze te scheppen. Tevens maken we dan de winnaar bekend van dit Azukari project! De kweker wijst de koi aan die het beste is ontwikkeld en deze zal de winnaar zijn en krijgt de koi gratis.

De dag gaat hier heel snel omdat de kwekers ver uit elkaar liggen. Het is inmiddels alweer donker en is het tijd om terug te gaan naar het hotel. Mooie aankopen vandaag, morgen gaan we naar Sakai, Takigawa en Tamaura!! Tot morgen.

Laat een reactie achter

*Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd

* Verplichte velden

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Ma-koi 4,4 / 5 - 46 Reviews @ Google
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »